Susanna Hurskainen
Olen Susanna Hurskainen, 34-vuotias Raumalainen kahden pojan äiti. Työskentelen toimihenkilönä Euroports Rauma Oy:lla.


Työn ja lasten lisäksi elämääni kuuluu vahvasti kuntosali ja liikunta. Treenailen Raumalla Kuntomaxissa ja kilpailen ensimmäistä kertaa, Body fitness beginners -163 sekä Body fitness -163 yleisessä sarjassa, tämän kevään Fitness Classicissa.


Olen pienestä pitäen harrastellut kaikenlaista, kokeillut keilaamisesta itsepuolustuslajeihin ja ollut innolla mukana monessa. Mikään kokeilemani ei kuitenkaan tullut kovin lähelle sydäntä, vaan innostus lopahti kerta toisensa jälkeen. Vasta ensimmäisen poikani syntymän ja raskauskilojen täyttämän peilikuvan jälkeen vuonna 2004, aloin kiinnostumaan omasta hyvinvoinnista, ravinnosta ja liikunnasta. Ihmedieettien ja lukemattomien lenkkien jälkeen rohkaistuin haastamaan itseni myös ryhmäliikunnan parissa ja siitä löysinkin rakkauden minkä parissa viihdyin melkein kymmenen vuotta. Ryhmäliikunnan myötä löysin uusia puolia itsestäni, fysiikastani sekä harrastuksen josta en olisi malttanut olla pois ollenkaan. Erityisiä suosikkejani olivat LesMillsin tunnit sekä Spinning. Ja mikä hienointa; mukaani tarttui myös upeita ystäviä, jotka edelleen kuuluvat elämääni.


Toisen pojan synnyttyä paluu liikunnan pariin oli itsestäänselvyys. Lenkkeilyn aloitin heti ja jo parin kuukauden jälkeen synnytyksestä päätin palata myös kuntosalimaailmaan. Vauva-arki toi omat haasteensa ryhmäliikunnan harrastamiseen aikataulujen vuoksi, joten oli pohdittava myös vaihtoehtoja jotka eivät olisi ajasta riippuvaisia. Siinä kohtaa elämääni astui kuntosaliharjoittelu. Tämä tuntui aluksi todella paljon mukavuusalueen ulkopuolelle astumiselta. Olin tottunut siihen, että joku muu kertoi mitä tehdään ja ruoski läpi treenin. Kuntosalilla se piti tehdä itse. Sinnikkäästi kävin ja opettelin, vaikka välillä olo tuntui enemmän tyhmältä kuin treenanneelta. Otin avukseni ensimmäisen kuntosaliohjelman ja ruokavalion, niistä oli paljon apua. Seuraavaksi osallistuin kolmeen eri nettivalmennukseen, joista aloinkin saamaan hyviä tuloksia. Motivoiduin koko ajan enemmän hyvän kehitykseni myötä. Kuntosalista tulikin yllättäen vahvuuteni ja mukavuusalueeni, jota en itsekään olisi uskonut. Ei koskaan tiedä mitä kaikkea itsestään voikaan löytää, kun vain puskee eteenpäin.


Valmennuksen pariin astuin vuonna 2015, jolloin tavoitteeni olivat jo kirkkaana mielessä. Halusin kehittää fysiikkaani lisää, saada enemmän treeneistä irti ja päästä kilpailemaan. Valmentajani Veera Nurmen kanssa meillä meni ajatukset heti hyvin yhteen, niin treenien kuin kehityksenkin suhteen. Mielestäni on todella tärkeää, että valmentajan kanssa synkkaa ja arvostan suuresti Veeran kokemusta ja tietotaitoa. Hän hoitaa loistavasti niin fyysisen- kuin mentaalipuolenkin kehitystäni.


Treenaaminen ja ruokavalion noudattaminen on minulle jo itsestäänselvyys ja osa elämää. Lapsille teen omat arkiruuat ja itselleni omat. Heillä on edelleen heidän herkkupäivänsä ja minulla omani. Kehityskaudella treenailen salilla 3-4 kertaa viikossa ja dieetillä on mennyt 4-5 kertaa. Dieetillä aerobiset olen hoitanut salitreenien yhteydessä sekä kotona mm. crosstrainerilla ja lenkkeillen. Työt, perhe-elämä ja treenaaminen kulkevat kaikki sulassa sovussa, enkä koe elämäntyyliäni kovinkaan työlääksi tai vaativaksi. Päinvastoin, saan tästä voimaa ja paljon positiivista energiaa. Dieetillä olo on tietysti tuonut pikkaisen enemmän haasteita myös arkeeni, mutta kaikesta on tukijoukkojen kanssa selvitty. Kiitos heille, nyt ja aina.


Kohta on ensimmäiset kisani ja lähden esittelemään tähän astisen matkani tulokset. Haluni kehittyä on edelleen kova, ollut jopa koko dieetin ajan, joten odotan jo todella paljon seuraavaa kehityskautta. Nämä kisat eivät taatusti jää viimeiseksi, vaikka dieettini on toisinaan takkuillutkin eikä joka hetki ole ollut ruusuilla tanssimista.

Olen oppinut hurjasti itsestäni niin henkisesti kuin fyysisestikin tämän viimeisimmän 5 kuukauden aikana. Kävi kisoissa miten tahansa, matkani on jo ollut kultaakin kalliimpaa, kokemuksena suunnattoman hieno ja opettavainen.


Uskomattoman suuret kiitokset tukijoilleni, ystäville ja perheelle. Ymmärryksenne ja tukenne on ollut minun kantava voimani. Olette uskoneet silloinkin kun oma uskoni on horjunut. Se jos joku on pistänyt aina yrittämään astetta kovempaa.

Arctic Containeria haluan myös kiittää osallistumisesta matkaani.

Suuri kiitos hiusteni, ripsieni ja kynsieni huollosta ja hyvinvoinnista: Parturi-Kampaamo & Kauneushoitola Bellalle.

@kaisapaananen, @kauneuspalvelut Jasmiina sekä tulevista pidennyksistä @juttifrutti78.


Kiitos Meik Puadin Eeva Välimäki taidokkaista meikeistä kuvauksissani ja kisameikeistä.


Kiitos myös työnantajalleni ymmärryksestä ja joustamisesta harrastukseni tiimoilta.


Iso kiitos Arto Tarvainen ja Kuntomax kun lähditte mukaani jo alkumetreillä:

http://www.kuntomax.fi/


Kiitos myös Hyvinvoinnin Walimo tuestanne:
Kuvat: Krista Karp @iamhelek


<< Takaisin uutisiin