Suomen Pro-kisaajat
IFBB Pro Leaguen ammattilaiskortin haltijoita on Suomessa vähän päälle kymmenen. IFBB Pro Card on ollut hyvin vaikea saada vuoden 2012 jälkeen, jolloin kortin on saanut vain MM- tai EM-voitosta (lukuun ottamatta vuotta 2015, jolloin Pro-kortin sai vain overall-kisan kolme parasta) tai Arnold Amateur-, Olympia Amateur-, Ben Weider Legacy Cup- ja IFBB Diamond Cup overall-voittajat.


IFBB Pro Cardissa on sääntö, että korttia pitää käyttää vähintään kolmen vuoden välein eli taukoa saa pitää kaksi vuotta ja sitten kolmantena vuonna pitää kilpailla.


Kehonrakennus

Kehonrakennuksessa kortti on mennyt umpeen ainakin Marko Savolaisella (2013-2015, ei kilpailuja kolmen vuoden aikana) ja mahdollisesti Jari Mentulalla (kilpaili viimeksi 2013). Jerry Ossi ei ole tällä hetkellä aktiivikilpailija, mutta hänen pitää kilpailla viimeistään vuonna 2018 säilyttääkseen korttinsa. Timo Honkalalla on kaksi vuotta aikaa pitää ammattilais-status.

Lähimpänä ammattilaiskorttia ovat olleet 2015 Mika Nyyssölä voittaessaan Arnold Amateurissa oman sarjansa ja Kille Kujala, joka on pari kertaa ollut kolmen joukossa niin ikään Arnold Amateurissa.




Pro Figure


Ehdottomasti menestyksekkäin ammattilaisemme kahteenkymmeneen vuoteen on ollut Kati Alander, jolla on kaksi pro-voittoa ja useita kilpailuja mm. Arnold Classic- ja Olympia-tasolla, jonka lisäksi hyviä sijoituksia Euroopassa pidetyissä kisoissa. Kati kilpaili viimeksi viime vuonna, joten hän voi pitää pro-kortin vielä pitkään. Tiina Vaskelainen on myös kilpaillut parin vuoden aikana ahkerasti, joten hänellä ei ole mitään huolta asiasta. Heidi Sorsan viime kisasta on tainnut kulua jo pari vuotta (tai 1,5 vuotta) ja sama pätee Mari Päkkilään. Iina Levanoja sai korttinsa 2015, mutta hän kilpaili vain kerran saatuaan ammattilaiskortin.




Pro Bikini


Sara Back on kilpaillut yli kolme vuotta ammattilaisena ja hän on voittanutkin kaksi ammattilaiskilpailua sekä sijoittunut kolmen joukkoon Euroopassa pidetyissä kisoissa. Sara on kisannut kolme kertaa Arnold Classicissa USA:ssa ja viime vuonna hän kilpaili Bikini Olympiassa. Tällä hetkellä Australiassa kisan jälkeistä breikkiä pitävä Sara on Suomen johtava Pro Bikini –kilpailija. Jaana Malytcheva kilpaili viime vuonna useamman kerran ammattilaiskilpailuissa ja jatkaa kilpailemista tänäkin vuonna. Näillä ammattilaisilla ei ole hätää uran suhteen.




Muut suomalaisammattilaiset


Minna Pajulahti on ollut parina vuonna hyvin aktiivinen women’s physiquessa ja samoin vapariprofitnessissä Piia Pajunen. Alexandros Staboulis avaa oman pro-uransa toukokuussa Johannesburgissa Arnold Africa-kisassa, joten hänestä kuullaan kohta!

Susanna Mantila voitti 2013 women’s physiquen MM-kisassa sarjansa ja overall-kisan, joten hän olisi saanut pro-kortin halutessaan tai jos hän se otti vastaan, ei hän ehtinyt kilpailla siinä kertaakaan.

Anna Virmajoki on kuuleman mukaan lopettanut menestyksekkään uransa ja se on harmi, sillä hän oli hyvin arvostettu ja tunnettu eurooppalainen kilpailija.


<< Takaisin uutisiin