Rosa-Lia Ekroos
Olen 20-vuotias bodyfitness-juniorikisaaja Keravalta. Treenaan Keravan Powercenterillä, jonne aikoinaan vaihdettuani treenaamaan, huomasin, miten paljon pelkkä salin valinta vaikuttaa treenaamiseen. Hommahan lähti aivan uudelle levelille.


Opiskelen tällä hetkellä täyspäiväisesti Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa liiketaloutta erikoistuen markkinointiin. Myös ryhmäliikuntaohjaajan töitä on tullut tehtyä yli kaksi vuotta, mutta tällä hetkellä työnteko on tauolla keskittyen opintoihin ja omaan treenaamiseeni.


Ihmettelen vieläkin toisinaan, miten kiinnostuin Fitness-kisaamisesta. Muistan olleeni muutama vuosi sitten täysin lajia vastaan, mutta yhden kesän aikana vaihtui mielipiteeni erittäin kielteisestä valmentajan etsimiseen, lajin googlaamiseen, ja kisakuvien sekä videoiden katseluun. Eikä siinä kovin montaa viikkoa mennyt, kun minullakin oli valmentaja, ja järkyttävän kova tahto päästä kisalavoille!


Kerran olen jo lavalla käväissytkin, nimittäin viime kevään Fitness Classicissa. Kunto ei kuitenkaan ehtinyt aivan tarvittavalle tasolle, ja tälle kilpailuhenkiselle tytölle taisi jäädä jotain hampaankoloon, sillä päätimme valmentajamme kanssa lähteä heti seuraavan kevään kisoihin.


Kisaamisessa mielestäni tärkeintä ei ole itse kisapäivä, vaikka se ihana, jännittävä ja glitterin täytteinen onkin. ”Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka”, kuuluu eräs lausahdus, joka sopii mielestäni myös Fitness-kisaamiseen. Treenaaminen on minulle kaikki kaikessa ja päiväni kohokohta onkin kiristää ponnari tiukemmalle, kääntää musiikit kaakkoon, ja mennä nostamaan rautaa ja kehittyä treeni treeniltä. Salilla ei ole väliä miltä näyttää, onko ripsarit poskilla ja onko naama kuin hikinen vesiputous. Siellä tärkeintä on itsensä voittaminen, kehittyminen ja joka päivä parantaminen!


Tänä keväänä kisaan siis Fitness Classicissa sekä lauantain bodyfitness-junioreissa, että sunnuntain yleisessä pitkässä sarjassa. Treenit vähenevät päivä päivältä, ja kohta alkaakin olla työt tehty, ja aika hoitaa ne kisoihin liittyvät hohdokkaammat puolet. ”Sweat now, shine later!”


Haluan kiittää kaikkia, jotka mahdollistavat kisamatkani:

Tiimini Trec Nutrition ja lisäravinteet:

http://www.voimaravinteet.fi/

Upeat kisakynteni:

http://www.kauneussalonkilacoco.fi/

Silkkisen sileä kisatukkani:

http://www.hiusstudiovilke.fi/


Erityiskiitos valmentajalleni, perheelleni ja läheisilleni, jotka jaksavat tsempata ”aina aurinkoista ja positiivista” Rosaa, silloinkin, kun dieetin vaikeimpina hetkinä en yhtä aurinkoinen olekaan.


Mun matkaa kisalavoille voi seurata:

Instagram: rosaliahelmina

Snapchat: rosaliahelmina


Kuvat: Lumia Ankkuri & Rehell Photography


<< Takaisin uutisiin