Oskari Vainonen
Olen 23-vuotias, kevään CBB-junnuihin tähtäävä miehen alku Pirkkalasta. Urheilutaustaa minulta löytyy jääkiekon ja salibandyn saralta koko lapsuuden ja nuoruuden ajalta. Vajaa vuosi sitten lyötiin valmentajani Sauli Aitto-Ojan kanssa hynttyyt yhteen ja lähdettiin tekemään hommia kohti vuoden 2017 Kulttuuritaloa ja Fitness Classicia!


Olen aina ihannoinut ja tavoitellut urheilullista ja lihaksikasta fysiikkaa, joka aikoinaan sai minut aikanaan lähtemään salille muiden harrastusten ohella. Salilla olenkin enemmän ja vähemmän tavoitteellisesti treenannut yläasteen viimeisiltä luokilta asti. Aiemmin jääkiekko ja salibandy ovat kuitenkin olleet etusijalla ja salitreenit toteutuneet niiden ehdoilla.


Kisaamisesta kiinnostuin alun perin sosiaalisen median kautta. NFE ja Fitness Classic yleisönä oleminen herätteli kisa-ajatuksia entisestään. Silloisella treenisalillani Herwood Gymillä treenasi nykyinen valmentajani Sauli, joka antoi viimeisen potkun kisa-tavoitteen asettamiselle tarjotessaan ammatti-taitoaan tuekseni. Sitten soppa olikin jo valmis! Nyt viimeisen vuoden punttien kolistelu ja ruokien punnitseminen on ollut se nro1, ja olenkin melko tyytyväinen kehitykseen mitä on tässä ajassa saatu aikaan. Kultsalla nähdään mihin se riittää!


Dieetti lyötiin käyntiin joulukuun toisella viikolla ja lähtöpaino pyöri lähempänä 110 kiloa, eli olihan siinä höylättävää lihojen päälle kertynyt. Dieetti on sujunut ilman suurempia ongelmia ja kovasti hommia tehden on päästy tähän pisteeseen, että lavalle asti todennäköisesti tullaan selviytymään! Kisadieetti on ollut tähän mennessä kasvattava ja silmiä avaava kokemus. Ruokaa on oppinut arvostamaan ja oman kehon toiminnasta oppinut todella paljon uusia asioita. Tuntuu myös, että on löytynyt se juttu, mitä haluaa elämässä tehdä.


Tällä hetkellä treenejä tulee viikossa 11, joista 5 salitreeniä (5-jakoisella ohjelmalla), 4 aamuaerobista ja pari intervallia. Salitreeneissä pyrin pitämään intensiteetin korkealla. Offilla pyrin pitämään treenit mahdollisimman monipuolisena, varsinkin kun virtaa riittää aivan eri tavalla kuin dieetillä. Ravinnon suhteen koen, että yksinkertainen on kaunista ja varsin toimivaa, niin dieetillä kuin offillakin.


Lisäravinteistani huolehtii, kisatiimiinäni ja sponsorinani toimiva Sporttimekka. On hienoa olla osa Mekan porukkaa.


Siviiliammatiltani olen putkimies ja työskentelen LVI-Turvalla, joka toimii myös sponsorinani tukien harrastustani ja matkaani kohti ensimmäisiä kisojani.


Salitreenit tulee pääsääntöisesti vedettyä TC Pirkkalassa, joka tarjoaa pienehköstä koostaan huolimatta erittäin hyvät puitteet harjoitteluun, ja porukan yhteishenki on siellä parasta.


Käykäähän tykkäämässä ja ruvetkaa seuraamaan some-kanaviani, jos kiinnostaa tämmösen nuoren miehen matka kohti kisoja sekä kisojen jälkeinen aika.  Materiaalin määrää ja someaktiivisuutta on tarkoitus lisätä koko ajan. 🙂


Fb: Oskari Vainonen IFBB Classic bodybuilder

Instagram: hontsyy (oskarivainonen)

Snapchat: hontsy


Kiitokset jo tässä kohtaa:

Tyttöystävälle Essille,

Kavereille,

Perheelle ja sukulaisille,

Valmentaja Sauli Aitto-Ojalle

sekä

Training Club Pirkkalalle.


Lisäksi suuret kiitokset sponsorini:

Sporttimekka

LVI-Turva


<< Takaisin uutisiin