Mika Nyyssölän kirja-arvostelu
Kirja-arvostelu: Mika Nyyssölä – Giant Gillerin tarina ja treeniopas. Tekijät kirjoittaja Jouni Virtamo ja artwork & taitto Jouni Lehtonen, kustantaja Docendo.


Nyt kolisee ja kovaa! En itse tunne Mika Nyyssölää valtavan hyvin vaikka olen tehnyt hänestä useita haastatteluja, mutta tämän kirjan jälkeen tiedän hänestä niin paljon enemmän! Sain arvostelukappaleen kirjasta ja luin sen torstaina eli pari päivää sitten. Annoin ajatusten muhia ja se on pakko sanoa, että nyt markkinoille tulee ehdottomasti mielenkiintoisin ja parhaiten tehty kirja EVER!


Kirjassa on niin paljon hyvää ettette usko mitä kirjoitan, joten pyrin olemaan maltillinen. Ensinnäkin Nyyssis on liian hyvä kaikissa, joten jos sinulla on masennus, niin tämä kirja joko tappaa sinut tai nostaa ylös. Mika osaa kehonrakennuksen, somettamisen, piirtämisen, musiikin tekemisen, näyttelemisen ja ennen kaikkea se vaan on niin kova paketti, vaikka ei kovin pitkä sellainen.


Verrattuna muihin viime aikoina julkaistuihin kehonrakentajien kirjoihin (Bull ja Supermass), kirjassa on paljon kuvia Mikan nuoruudesta eri vaiheessa, hänen kehitystään kehonrakentajana, kisakuvia ja hienoa fantasiakuvia sekä studiokuvia. Jo pelkästään kuvat tarjoavat mielettömän ikkunan Mikan nuoruuteen ja kehittymiseen urheilijana.


Mika on hyvin taiteellinen ja on hienoa, että kirjassa on paljon hänen mustaa puhuvia piirroksia ja sarjakuvia tyyliin Conan the Barbarian ja muut sarjakuvalihashahmot. Lisäksi kuvituksena on käytetty hänen ehkä kirjaa varten piirtämiä juttuja, joka tekee kirjan visuaalisesta puolesta persoonallisen ja ehdottoman mielenkiintoisen.


Proosaa on tarpeeksi eli hän kertoo elämästään ja urastaan hyvin hauskoilla ja yksityiskohtaisilla kielikuvilla ja analysoi kilpakumppaneitaan. Mestari tosiaan kertoo miten hänestä tuli mestari.

Henkilökohtaisesti allekirjoittanutta viihdytti erilaiset listat, joita Mika oli laatinut kirjaan, kuten esimerkiksi 80-luvun parhaat actionleffat ja näyttelijät, jne.


Treeni ja ravinto-osuus kirjassa on näppärästi tehty ja ne toimivat paremmin kuin missään aiemmin lukemissani kirjoissa, sillä ne ovat selkeät ja tarpeeksi hardcoret, että niitä viitsii katsoa ja motivoitua. Mika ei ole sortunut treeni- ja ravintoneuvoissaan mihinkään salaisuuksien paljastamiseen, koska vain systemaattinen kovaa treenaaminen ja riittävät ravinto ja lepo tekevät mestareita, jos henkilöllä on yhtään geneettistä potentiaalia.


Kirja tulee ensi viikolla kauppoihin (näin olen ymmärtänyt) ja jos se ei maksa yli satasta, niin suosittelen ihan kaikille ostamaan se, jopa nykyisille kehonrakennushuipuillemme, sillä siinä on mallia miten asiat voidaan tehdä tyylillä.


Jouni Virtamo on tehnyt alan asiantuntijana tarkkaa ja loistavaa työtä kirjan teksteissä ja Jouni Lehtonen on tehnyt kirjasta miltei Marvel-sarjakuvamaisen teoksen, jonka kanssa viihtyy visuaalisuuden takia monta kertaa, vaikka ei olisi nyyssisfani!


Arvostelu: KP Ourama, 11.3.2017 Lahti<< Takaisin uutisiin