Lotta Korhonen
Bodymag esittelee kevään Fitness Classic -kilpailijoita. Tänään esittelyvuorossa on turkulainen Lappeenrannassa asuva body fitness-kilpailija Lotta Korhonen.


Olen 27-vuotias fysioterapia opiskelija Turusta, mutta tällä hetkellä asun Lappeenrannassa. Treenaan nyt kohti Fitness Classic 2017 Body fitness -kilpailuja. Sarjanani on -168cm. Treenailen Lappeenrannan SYKE Training Centerillä ja aina kotopuolessa käydessäni niin GYM2000 Turussa tai Paimion jäähallin Kymppi-Salilla.


Olen kilpaurheillut aina 6 vuotiaasta asti, tosin laji on useamman kerran ehtinyt vaihtua tässä matkan varrella. Tennis, lentopallo, itsepuolustuslajit ja jääkiekko ovat olleet aina itselle lähellä sydäntä. Viimeisimpänä näistä ennen salikärpäsen puraisua oli tennis, jota pelasin kilpaa yli 15 vuotta ja unelmana oli päästä ammattilaiskentille asti. Jouduin kuitenkin 24 vuotiaana punnitsemaan mahdollisuuksiani lajissa ja ottamaan huomioon sen seikan, ettei oma kroppani kestänyt enää täysipainoista pelaamista. Tuolloin tein ehkä raskaimman päätökseni urheilu-urallani ja päätin lopettaa pelaamisen täysin keskittyäkseni 100% salilla treenaamiseen ja saisin loukkaantumiskierteen katkaistua. Lajinomaista voimaharjoittelua olin tosin jo tehnyt monen vuoden ajan ja huomannut, et mitä enemmän sai laittaa rautaa tankoon, sitä enemmän into ja kiinnostus kuntosaliharjoittelua kohti kasvoi. Ja huomasin myös olevani luonnostani vahva, mikä vielä osaltaan ruokki omaa innostusta treenailla salilla ja kokeilla omia rajojani. Tässä samalla mielikuva siitä, millaisen fysiikan haluaisin itselleni rakentaa muotoutui. Tästä alkoi sitten virallisesti matkani kohti ensimmäisiä body fitness-kisojani. Ensimmäisen kerran nousin lavalle Jyväskylän SM-karsinnat 2015. Tiesin jo seisoessani takahuoneessa odottaessani pituussarjani vuoroa et ”Hiisin pieppo! Tää kisaaminen on mun juttu todellakin. Siitä ei ole epäilystäkään!!” Sen jälkeen halu kehittyä ja treenata on vaan kasvanut kasvamistaan.


Vuoden 2016 alussa tutustuin nykyisiin valmentajiini Maiju Aaltoon ja Joonas Leppäseen. Tämän runsaan vuoden valmennussuhteen aikana on selkeästi tullut kehitystä ja olen oppinut uutta vaikka itsekin teen valmennuksia/ohjauksia ja tieto-taitoa löytyy.


Kisadieetillä treenejä on ollut 9-10 viikossa. Pyrin aina, on sitten off-season tai kisadieetti, niin antamaan 120% itsestäni jokaisessa treenissä. Onneksi koskaan ei ole ollut ongelmia saada itsestään sitä maximia irti, siinä suhteessa olen onnekas, että pystyn vetämään kroppani äärirajoille toistuvasti. Varsinaista kestosuosikkia ei treenien puolella ole vaan se vaihtelee vähän olon ja päivän mukaan. Jalkapäivää tosin aina odotan, koska pääsee liikuttelemaan isoja rautoja ja se on lihasryhmänä ollut aina itselläni hyvin vahva.


Ruokavaliosta sen verran, että syön ihan perusruokaa sekä nyt dieetillä, että off-seasonilla. Olen jo useamman vuoden ajan pyrkinyt tietoisesti olemaan ilman maitotuotteita ja viljoja, koska saan ajoittain niistä pahojakin oireita. Ainoastaan suurimpana erona on, että makroravinteiden määrät vaihtelevat kausien mukaan.


Tämä toinen kisadieetti on sujunut hyvin ja on ollut erilainen matkana verraten ensimmäiseen. Nyt vasta viimeisten viikkojen aikana olen alkanut huomaamaan merkkejä väsymyksestä niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Silti väsymyksestä ja ajoittaisista paikkojen kolotuksista huolimatta töitä tehdään keskittyneesti ja ns. ”Eyes of the price”. Loppujen lopuksi kyse on siitä kuka jaksaa paiskia töitä koviten ja järkevimmin, joten periksi ei anneta ennen kuin tavoitteet on saavutettu. Haaveenani on vielä joskus nousta kansainvälisellä tasolla kisalavoille, mutta maltilla mennään ja askel kerrallaan eteenpäin.


Haluan jo tässä kohtaa sanoa ison kiitoksen valmentajilleni, perheelleni ja ystävilleni jotka ovat olleet suurin tukijoukkoni. Huhtikuun lopulla nähdään Kultsalla!!!


Tiimi

TeamBalancedBody @teambalancedbody


Valmentajat :

Maiju Aalto ja Joonas Leppänen


Kisabikinit:

Saleyla / Blinged by me


Instagram: 

@lottikaroliinakorhonen


<< Takaisin uutisiin