Fitness Classic: masters- kehonrakennus


Kyllä kehonrakennus on edelleen yleisön suurin rakkaus, ainakin jos sitä mitataan Kulttuuritalon lehtereiltä kaikuvilla desibeleillä. Kevään ensimmäinen kilpailupäivä sai siis arvoisensa päätöksensä, kun heti illan osuuden alkuun paappabodarit huudattivat yleisöä masters +50 – sarjassa. Ja olihan se huuto ansaittua, vai mitä sanotte sarjasta, jossa nähdään annos muun muassa tiukkaa Lainetta, Pikkalan paluuta ja aina loppuun tyyliteltyä Jukka Backlundia? Backlund oli muuten siinä määrin loppuun tyylitelty, että sarjan mestaruus jäi Backlundin hallintaan Helsinkiin täysin tuomariäänin. Jari Laine oli virittänyt itsensä jälleen oivaan kevätkuntoon ja sillä irtosi tänään kakkoslaatta ennen yleisön kovasti rakastamaa Timo Pikkalaa. Marko Ilves oli tämän sarjan neljäs, Jukka Ropponen viides ja Markku Lahti kuudes.


Muutaman vuoden nuoremmat veteraanit (+40) kilpailivat alle ja yli 80 kilon sarjassa. Kevyemmässä sarjassa vertailuilta puuttui suurempi jännitysarvo, sillä niin omassa kastissaan Toni Perkkiö (1.) oli. Duo Kari Kouvalainen (2.) ja Harri Niemikari (3.) valtasivat seuraavat sijat tasaisen, kahden pisteen eroon päättyneen kamppailun päätteeksi. Muiden sijoitusten järjestys päivän kuusikossa oli: 4. Ari Teppola, 5. Kimmo Nissinen ja 6. Marko Netterberg.


Entä sitten +80 kilon masters- sarja? Yleisö paloi Oslossa yhteen ottaneelle taisteluparille Kataja vs. Heinonen ja kyllähän nämä kaverit osaavat kehonrakennusviihteen taidon. Tyylikkään muheva Heinonen jälleen oli, mutta tänään yksinkertaisesti Tommi jäi kunnossa sen verran Katajalle jälkeen, ettei taistelusta varsinaisesti tasaista saatu. Kataja siten päivän ykkönen, Heinonen kakkonen ja tyylikkään kisadebyytin tehnyt Mohammad Reza kolmas. Marko Halonen (4.), Tero Kaikkonen (5.) ja Marko Penttinen (6.) takasivat hyvillä suorituksillaan sen, että Kulttuuritalon yleisö sai nauttia kokonaisuudessaan tasokkaasta finaalista.


Kokonaisvaltaiset tulokset pisteineen julkaistaan myöhemmin, ja kuvat ovat jo matkalla osoitteeseen https://bodymag.pictures.fi/kuvat/2017+Fitness+Classic/.

<< Takaisin uutisiin