Erika Selander
Olen Erika Selander, ikää 22-vuotta ja kilpailudebyyttini teen kevään Fitness Classicissa. Lajina minulla on bikini fitness, ja sarjana junioreissa +163 sekä yleisessä sarjassa -168cm. Olen kotoisin Kuopiosta, ja minut voi löytää usein Kuopion Fressiltä.


Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat liikkuneet pienestä pitäen. Lapsena tuli kokeiltua paljon eri lajeja, mutta tärkeimmäksi nousi kilpacheerleading. Cheerleadingin parissa viihdyin 8 vuotta kilpaillen, ja parhain saavutus on ollut SM – sekä EM-hopean myötä, sekä myös valmennettavien SM-hopea. Cheerleadingin jäädessä löysinkin nopeasti tieni kuntosalille, jossa ekat vuodet meni lähinnä eri ryhmäliikuntojen parissa, sekä salin puolella haahuilessa ilman tarkkaa päämäärää.


Kipinä kehonmuokkaukseen syttyi, kun muutimme syksyllä 2014 ammatikseen jääkiekkoa pelaavan avopuolison sopimuksen myötä Yhdysvaltoihin. Intensiivinen treenaaminen vei heti mukanaan, ja hiljalleen ajatus kisaamisesta alkoi pyörimään entistä enemmän mielessä. Aluksi ajattelin vaparifitnestä minulle sopivaksi lajiksi akrobatiataitojeni takia, mutta päätin keskittyä pelkästään fysiikkapuoleen. Jokin bikinikisaajien fysiikassa veti eniten puoleen.


Treenailin pari vuotta itsekseni ihan mukavasti kehitystä saaden. Olin kauan jo etsinyt sivusilmällä sopivaa valmentajaa, kunnes viime elokuussa tiimini Trifinity etsi uusia urheilijoita riviinsä. Laitoin hakemuksen menemään, ja onnekseni valmentajani Maiju Aalto otti minut suojatikseen.


Maijun kanssa saatiin jo lyhyessä ajassa aika mieletöntä kehitystä aikaan, vaikka suurinosa valmennuksesta menikin etänä. Muutenkin kaikki on mennyt valmennuksen osalta kyllä nappiin, Maijun vaativa mutta ymmärtäväinen potku persuuksille on ollut juuri se mitä olenkin kaivannut. Meillä on myös selvästi melko samanlainen filosofia treenaamisen ja ruuan kanssa, joten koko valmennuksen on voinut mennä melko aivot narikkaan meiningillä ja keskittyä itse pelkkään tekemiseen.


Kisakausi potkaistiin käytiin joulun jälkeen, ja nyt diettiviikkoja on takana jo 15. Dietti on sujunut erittäin kivasti, ja on juuri sellaista itsensä ylittämistä mitä olen kauan jo kaivannut elämääni. Aerobiset eivät ole koskaan olleet erityistä herkkua minulle, mutta kyllä niistäkin on jo hiljalleen oppinut nauttimaan. Ruokapuoli dietillä ei ole tuottanut ongelmia, samoja ruokia olen syönyt jo ennen diettiä tai valmennusta. Kokonaiskuva dietistä on kuitenkin ollut positiivinen, ja opettavainen. Kroppa on pysynyt pelissä mukana, ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on kuitenkin minulle tärkeää vaikka kroppaa viedäänkin äärirajoille.


Haluaisin kiittää läheisiäni kannustuksesta, ja harrastuksen tukemisesta, sekä tiimiäni Trifinityä ja valmentajaani Maijua ensiluokkaisesta valmennuksesta.

Kiitos myös tiimimme sponsorille Noccolle.


Minut löytää instagrammista käyttäjätunnuksella erikaselander


Nähdään Kultsalla:)


<< Takaisin uutisiin